Rondreis maken in stijl

Bij het plannen van een backpack avontuur is het kiezen van backpacks de belangrijkste beslissing die men moet maken. En er zijn een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden. Ga je een 70 liter, 60 liter of 40 liter rugzak kopen. Een reistas die ook een wandelrugzak is? Hoeveel zakken? Moet het waterbestendig zijn? Modern of klassiek? In dit artikel geven we tips waar je op moet letten.

Waarom reizen met een backpack

Zou een koffer niet eenvoudiger zijn en er stijlvoller uitzien? Het antwoord is simpelweg nee. De geplaveide straten van Europa, onverharde wegen van Nepal en drukke busstations over de hele wereld zijn niet koffer vriendelijk. Koffers zijn zwaar, worden waarschijnlijk beschadigd, staan in de weg en maken je in het algemeen boos. Uiteindelijk bieden rugzakken een comfort en praktische bruikbaarheid die koffers niet hebben.

Wat maakt de beste backpack?

Het kiezen van de beste rugzak om mee te reizen hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Het is gemakkelijk om een ​​geweldige kortingsaanbieding van een topmerk te bemachtigen en om eerlijk te zijn als je iets koopt van Osprey, Berghaus of Fjällräven zul je niet teleurgesteld zijn. Echter, niet alle backpacks zijn gelijk gemaakt en er zijn een paar factoren waar je altijd naar moet kijken bij het kiezen van een reistas.

Maat is een persoonlijke keuze en de beste backpack heeft geen definitieve maat. Wanneer je een reiziger bent die meer ruimte nodig heeft voor kampeerspullen. Of wanneer je veel aandenken wilt meenemen, en misschien wel reist met een volledige kledingkast. Dan is een backpack van minimaal 60 Liter het beste voor je reis.
Een ander goed idee: laat je tassen bedrukken. Zo geef je je tas een persoonlijk karakter. 

Een belangrijk element wat rugzakken moeten hebben zijn kwaliteits heupgordels. Zonder een heupgordel kan zelfs de beste rugzak een nachtmerrie worden. Sommige rugzakken hebben op maat gemaakte heupgordels die enigszins sjoemel lijken maar zeer comfortabel zijn. Je schouderbanden zijn even belangrijk en moeten comfortabel zijn om te dragen, zonder de heupgordel. Let op schouderbanden met voldoende vulling.

Verdere uitrusting

Op reis kan een slaapzak natuurlijk niet ontbreken. Slaapzakken zijn niet langer de grauwe nylon en felle primaire kleuren die ze vroeger waren. Er is nu een fantastisch assortiment stijlvolle slaapzakken beschikbaar om uw tent een gezellig en huiselijk gevoel te geven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *