Welke regels moet je volgen voor een succes voorkomen tijdens je sollicitatiegesprek

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij een bedrijf waar jij heel graag wilt werken, top! Maar wat moet je aan? Dat is niet altijd even makkelijk. Het belangrijkste is is dat jij je zeker voelt in je kleding zonder dat het afleidt van je gesprek. Om je te helpen hebben we enkele tips voor je samengesteld. Als je online herenkleding wilt shoppen raden wij https://www.suitable.be/ aan. Hier kun je voor zowel je casual als je formele outfit terecht. Je vindt ze hieronder:

Regel 1: Weet wie er tegenover je zit.

De beste manier om indruk te maken op potentiële werkgevers is door ze te laten zien dat je volledig voorbereid bent. Maar dan ook echt volledig. Een van de manieren om dit te laten zien is je kleding. Weet dus goed wat je moet dragen en je hebt al een punt voor op de rest.

Regel 2: Blijf trouw aan jezelf

Vergeet niet om je individuele persoonlijkheid te laten zien. Je mag dus best iets dragen dat jij heel mooi vindt als het maar past bij de rest van je outfit. Zo kun je bij sommige gesprekken best je favoriete sneakers aan, maar zorg er dan wel voor dat ze schoon zijn.

Regel 3: Zorg ervoor dat je kleding past

In 2018 is er geen excuus voor het dragen van een pak dat niet past. Als je broek of mouwen te lang zijn kun je ze altijd laten inkorten door een kleermaker. De sleutel tot een stijlvol en vleiend pak zit hem in de schouders, dus begin daar. Als je een pak kiest, kies dan voor een navy kleur, die dus goed zit. Je kunt dit bijna met alles combineren dus dient het als een goed basis.

Regel 4: Word niet slordig

Je kunt tijdens sommige gesprekken best casual kleding dragen, maar word niet slordig. Zorg er dus voor dat de kleding goed zit, niet gekreukeld is en er geen vlekken in zitten. Als je voor een spijkerbroek gaat, kun je het best voor een donkere wassing gaan. Je kunt dit prima combineren met een goed overhemd en een paar nette sneakers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *